> SOOB-subsidie om nieuwe chauffeurs op te leiden!

SOOB-subsidie om nieuwe chauffeurs op te leiden!

Het is belangrijk dat nieuwe chauffeurs goed opgeleid worden. Wilt u als werkgever nieuwe medewerkers opleiden? Bij SOOB Subsidiepunt kunt u terecht voor subsidie.

Wat is SOOB? SOOB is het opleidingsfonds voor de sector transport en logistiek. Iedereen die in deze sector werkt betaalt mee aan dit fonds. Daarvoor wordt een klein deel van de salarissen ingehouden. De subsidie komt voor een groot gedeelte uit dit fonds. Het andere gedeelte komt van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Subsidie voor nieuwe chauffeurs

Wil je nieuwe chauffeurs opleiden? Of heb je interesse in het zij-instroomtraject? SOOB betaalt 80% van de opleidingskosten mee. De overige 20% deel je samen met je werknemer. Jij betaalt 10% en de werknemer betaalt ook 10%. De subsidie geldt voor alle onderdelen van de rijopleiding. Je komt in aanmerking voor de subsidie als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet je bijvoorbeeld je nieuwe werknemer een jaarcontract aanbieden.

SOOB Subsidiepunt: wil je meer informatie over SOOB Subsidiepunt? Wil je het formulier Baangarantie zij-instroom downloaden? Of wil je het subsidiereglement inzien? Klik dan hier